Heb jij een nieuwe website die jij wil gaan lanceren of wil jij zeker weten dat de pagina’s van jouw website vindbaar zijn in Google? Meld dan jouw website zo snel mogelijk aan bij Google. Een website die goed vindbaar is in Google levert je namelijk een hoop bezoekers op. Het is daarom belangrijk dat je allereerst je website aanmeldt bij de zoekmachine. Wij vertellen jou in dit blog hoe dat moet! Uiteindelijk wil je natuurlijk bovenaan in Google komen.
Hoe ontdekt Google jouw website?
Wil jij dat een website wordt gevonden in Google? Meld jouw website dan eerst aan bij Google. Het ontdekken en opslaan van pagina’s door Google gebeurt in 4 stappen. Voor iemand die niet bekend is in de IT wereld, kunnen deze stappen erg complex zijn. Daarom hebben wij de 4 stappen vereenvoudigd.
Stap 1: Google ontdekt je website
Allereerst wordt jouw website ontdekt door Google en bevestigd het bestaan van je pagina’s. In de meeste gevallen wordt de website door Google gevonden aan de hand van sitemaps of backlinks op bekende pagina’s.
Stap 2: het crawlen van je website
Nadat Google jouw pagina heeft ontdekt, begint Google met het crawlen van je website. Tijdens het crawlen gaat een Googlebot aan de slag met het downloaden van je pagina’s.
Stap 3: het verwerken van content
Na het ontdekken en downloaden van je pagina’s, wordt de content verwerkt door Google. De informatie op je pagina’s worden op een logische volgorde opgeslagen in de grootste database ter wereld: de Google index.
Waarom mijn website aanmelden bij Google?
De stappen die hierboven zijn beschreven gebeuren altijd volgens een vast volgorde. Deze stappen kunnen natuurlijk versneld worden. Het ontdekken van je website door Google kan versneld worden. Hoe eerder Google van het bestaan van je website af weet, hoe sneller de website vindbaar is voor je bezoekers.
Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke redenen om jouw website zo snel mogelijk aan te melden bij Google:
De belangrijkste pagina’s
Sitemaps bevatten voornamelijk de belangrijkste pagina’s van een website. Dubbele of onbelangrijke pagina’s worden weggelaten. Google voorkomt hierdoor dat de verkeerde pagina wordt geïndexeerd als gevolg van duplicate content.
Nieuwe pagina’s
Veel CMS’s voegen nieuwe pagina’s toe aan de sitemap. Hierdoor bespaar je een hoop tijd.
Wees pagina’s
Wees pagina’s zijn pagina’s die geen interne links bevatten vanaf andere pagina’s van je website. Door je sitemap aan te melden worden weespagina’s opgenomen in de sitemap. Tenminste als deze door een CMS gemaakt worden.
Je website aanmelden bij Google
Nu je weet waarom het aanmelden van je website bij Google belangrijk is, zullen we je uitleggen hoe het aanmelden van jouw website in zijn werk gaat.
Stap 1: maak een Google Search Console account aan
Stap 2: genereer een sitemap
Je genereert een sitemap op de website XML sitemaps. Een sitemap is een overzicht van alle pagina’s op jouw website.
Tijdens het aanmelden van je sitemap kan Google snel door het XML bestand heen gaan. Vervolgens wordt tijdens het bekijken van de sitemap alle pagina’s opgeslagen in Google.
Stap 3: meld de sitemap aan in Search Console
Tot slot moet je de sitemap toevoegen via Google Search Console. Doe je dit niet, dan loop je een hoop bezoekers mis. Vergeet je website daarom absoluut niet toe te voegen in Google Search Console.
Daarnaast biedt Google Search Console een aantal andere voordelen:
- Doe onderzoek op welke zoekwoorden de website wordt gevonden.
- Je ziet welke pagina’s geïndexeerd zijn.
- Je kunt fouten opsporen.
- Je ziet welke websites er linken naar jouw website.
Boven aan in Google
Nu een website wordt herkend door Google, kun je aan de slag met het optimaliseren van jouw website. Op deze manier kom je boven aan in Google. Je kunt op verschillende manieren boven aan in Google komen. De meest eenvoudige mogelijkheid is Google Adwords. Tegen betaling komt jouw website boven aan in Google. Wil je dat jouw website op een organische manier boven aan in Google komt? Zorg er dan voor dat jij goede content schrijft voor jouw website. Ook is het belangrijk dat je concrete vragen beantwoord. Deze dingen zorgen ervoor dat jouw website boven aan in Google komt. Op deze manier zorg je ervoor dat de website vaker wordt bezocht.